3 mei 2024

Een aantal Doesburgers was al enige tijd bezig met het idee een houtwerkplaats op te richten als gezamenlijke ontmoetingsplek voor ouderen om met hout leuke producten te maken. Toen in juni 2021 twee kelders onder Grotenhuys beschikbaar kwamen is daar direct op gereageerd. Nadat betrokken partijen overeenstemming bereikten over de inrichting en het gebruik van deze kelders, kon uiteindelijk eind oktober 2021 het huurcontract worden ondertekend en kon de timmerwerkplaats starten.

Daarna volgde een drukke periode om van lege en kale kelders een goed ingerichte werkplaats annex ontmoetingsruimte te maken. Daarvoor was onder meer een hellingbaan nodig om de werkplaats ook voor mindervaliden toegankelijk te maken.

Op 8 april jl. vond de feestelijke opening plaats van de werkplaats van de vereniging Houtdoe. Daarmee is een ontmoetingsplek in Doesburg gerealiseerd voor met name ouderen waar samen gewerkt kan worden met hout. Ook was er de wens van Zozijn – een organisatie in Doesburg met cliënten met niet aangeboren hersenletsel – om te kunnen beschikken over een timmerwerkplaats. Ook dit is in de nieuwe werkplaats gerealiseerd.

Sinds de start heeft de werkplaats verschillende machines en gereedschappen gekregen. Nu de werkplaats een aantal maanden draait, blijkt dat er nog verschillende machines en gereedschappen nodig zijn om met meerdere deelnemers tegelijk hout te kunnen bewerken. De Gestichten Doesburg dragen financieel bij om dit mogelijk te maken zodat dit mooie initiatief verder kan worden uitgebouwd.

1 gedachte over “Nieuw gereedschap en machines voor werkplaats HOUTDOE

Reacties zijn gesloten.