3 mei 2024

Burgemeester van der Meijs bracht een bezoek aan Houtdoe – Hanny ten Dolle

DOESBURG – Donderdagmorgen 20 juli bracht burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg een officieel bezoek aan Houtdoe. De werkplaats is gerealiseerd door Vereniging Houtdoe in een tweetal ruimtes onder Grotenhuys. Tonnie Beekman gaf de burgemeester uitleg.

Bij Houtdoe is iedereen welkom die iets met hout wil doen. met een lidmaatschap kunnen er, eventueel met begeleiding, mooie dingen van hout gemaakt worden. Maar de opzet is ook om mensen gezelligheid te geven. Nu komen er ook cliënten van Zozijn om heerlijk met hout bezig te zijn. Zo worden er onder andere voor een natuurorganisatie uilenkasten gemaakt.
Burgemeester Van der Meijs kreeg naast de uitleg over de werkplaats ook nog een rondleiding om alle ruimtes en machines te zien. Een mevrouw was bezig met hulp een tafeltje te maken. “Knap staaltje werk”, gaf de burgemeester als compliment.

Op de Kadedagen in september is er ook een stand van Houtdoe. Hier worden de ondertussen bekende stoelen en andere leuke dingen verkocht. Hiermee wordt het budget van de vereniging op peil gehouden.